Toate informatiile de pe factura de gaze

23. Jan.

Factura de gaze este documentul oficial care prezinta cantitatea de gaze naturale folosita de un consumator intr-o anumita perioada de timp (in cele mai multe cazuri, o luna) si care afiseaza costul total perceput pentru consumul respectiv, respectiv taxele aferente.

Factura de gaze naturale are urmatoarele componente:

Cod de bare si cuantumul facturii curente

Acestea sunt afisate in partea superioara a facturii si permit consumatorului sa achite factura utilizand sistemul transferului bancar sau PrePay. Prin intermediul acestora, se poate achita doar valoarea facturii curente si nu a intregului cumul de datorii inregistrate de catre client la furnizorul de gaze.

Cod de bare si cuantumul soldului total

Cele doua reprezinta suma totala pe care consumatorul trebuie sa o plateasca furnizorului. Acestea apar in partea inferioara stanga a facturii, si pot fi platite atat prin transfer bancar, cat si cu ajutorul sistemelor PrePay.

Adresa de corespondenta

Reprezinta adresa la care se trimite factura. Nu este obligatoriu ca aceasta sa fie aceeasi cu adresa locului de consum. Clientul poate solicita o anumita adresa de corespondenta si o adresa de consum diferita. De aceea, datele de pe factura trebuie sa fie verificate cu atentie. Adresa locului de consum apare in zona de mijloc a facturii.

Toti furnizorii de gaz online ofera posibilitatea de a plati factura online. Aceasta operatiune de plata online pe site-ul Vreaulanova este foarte rapida, simpla de executat si sigura. 

Locul de consum

Acesta se caracterizeaza printr-un Cod loc de consum, precum si de Seria de contor specifica contorului ce se afla la locul de consum. Trebuie verificata atat seria contor ce apare pe contorul de la locul de consum, cat si seria contorului care apare pe factura si trebuie sa se asigure ca cele 2 serii sunt identice.

Numarul de contract si codul abonatului

Cele doua au rolul de a defini relatia dintre consumator si furnizor.

Categoria de consum

Este o separare conventionala realizata de ANRE in 6 grupe omogene. In cazul lor, se aplica un tarif de distributie si un pret identice.

Indexul vechi si indexul nou

Cu ajutorul acestuia si prin compararea sa cu indexurile contorului care trebuie sa fie citit de client, consumatorul poate sa verifice cantitatea de gaz inscrisa pe factura si sa se asigure ca este conforma realitatii.

Zona de calitate

Aceasta demonstreaza consumatorului faptul ca acesta se afla intr-o zona caracterizata de acelasi nivel al Puterii Calorifice Superioare, la nivelul tuturor clientilor alimentati din aceeasi sursa.

Nova Power & Calculeaza facture de gaze aici!