Sfaturi pentru a reduce factura la gaze

06. Feb.

Deși mulți consumatori consideră că factura de gaze este cea care-i leagă legal de furnizori și că ea include doar un calcul al consumului de gaz, trebuie să menționăm faptul că această informație este eronată. În primul rând, trebuie să precizăm faptul că legătura legală dintre furnizor și consumator este contractul de furnizare.

De asemenea, atunci când facem calculul facturii de gaze, trebuie să știm că nu plătim doar consumul propriu-zis ci și alte taxe. Astfel, pentru a nu avea surprize neplăcute când faceți calculul facturii de gaze, vă oferim câteva soluții prin care puteți face economie, indiferent de prețul pe mc al gazului.

Reglarea temperaturii

În primul rând, trebuie să vă setați o limită de confort. Temperatura din casă trebuie reglată astfel încât să nu vă simțiți nici înfrigurat, dar nici extenuat. În plus, trebuie să știți că, dacă temperatura trece de 19 °C, factura se poate majora cu aprox. 8% la fiecare grad.

Izolarea ferestrelor

Nu uitați să izolați îmbinările ferestrelor cu garnituri de etanșare autoadezive (tip purfix). Dacă aveți ferestre cu tâmplărie de lemn și sticlă simplă, peste 30% din pierderile de căldură au loc prin intermediul spațiilor neizolate.

Deschideți larg ferestrele

Pentru a evita surprizele neplăcute atunci când faceți calculul consumului de gaz, este bine să deschideți ferestrele larg și pe perioade scurte de timp. În acest fel, spațiile se aerisesc și se încălzesc mai repede.

Aerisiți calorifele

Aerisirea caloriferelor este esențială pentru a nu plăti în plus la factura de gaz. În același timp, trebuie să vă asigurați că radiatoarele nu sunt acoperite.

Asigurați funcționarea optimă a aparatelor consumatoare de gaz

Funcționarea în parametri normali a aparatelor consumatoare de gaz trebuie verificată periodic. În cazul în care acestea întâmpină dificultăți, apelați la instalatori autorizați, astfel încât să nu aveți parte de un consum excesiv de gaze naturale. De asemenea, dacă centrala termică întâmpină probleme la intervale scurte de timp, cel mai bine este să o schimbați.

Pentru a evita situații neplăcute, calculați-vă factura la gaze prin intermediul site-ului Nova Power & Gas!